Kirjoittanut Ville Hytönen | 3 elokuun, 2008

Päätoimittaja vangittu

Suomalaisen runouslehti Tuli&Savun päätoimittaja Mikael Brygger on vangittu Puolan salaisen poliisin toimesta. Bryggeriä syytetään mielipiderikoksesta, maanpetoksesta sekä sananvapauden edistämisestä. Hänen asianajajansa Karl Zweizigerin mukaan tämä ei ole saanut tavata päämiestään muutoin kuin puhelimitse. Zweiziger mainitsee Bryggerin olevan hyvin huonossa kunnossa ja masentunut tuomiostaan.

Brygger on pakoillut Puolan salaista poliisia kaksitoista vuotta. Der Zeitungin saaman tiedon mukaan Brygger on piileskellyt viimeisen viiden vuoden ajan Varsovassa esiintyen luontaistuotetohtorina ja sotapäällikkönä salanimen turvin. Löydettäessä Brygger piiloutui peruukin ja piilolinssien taakse.

Häntä pidetään yhtenä syypäänä Helsingin Poetiikkakonferenssin sekä useiden runoperformanssien järjestämiseen. Suomalaiset proosakirjailijat ovat pakoilleet hänen öisiä tulijoukkojaan useita vuosia.

– Päämieheni puolustaa syyttömyyttään vaikka ilman asianajajaa, Zweiziger ilmoitti T&S:n järjestämässä tiedotustilaisuudessa sunnuntaina 3.8.

Tuli&Savu on maamme johtava runouslehti. Mikael Brygger on toiminut sen toisena päätoimittajana vuodesta 2008.


Kommentit

  1. Siellä se saa mukavassa sellissä vain kirjoitella sanarunoutta, vaikka meiltä proosantekijöiltä on ikuisiksi ajoiksi kadonnut usko lineaariseen kerrontaan. Hirteen vaan!

  2. Hauran takkaa kuusumuaa!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: